הדלקת נרות חנוכה בטבע בטיול

שאלה:

שבוע טוב

האם מותר להדליק נרות חנוכה בטבע?

(אני רוצה לצאת לטיול עם שינה בחוץ, בטבע)

תשובה:

שלום וברכה

ודאי אין ללת לטיול בחנוכה באופן כזה שלא נמצאים בבית בשעת ההדלקה.

עיקר מצותה של הדלקת נר לחנוכה היא על פתח ביתו מבחוץ, ולדעת פוסקים רבים היות הנר בבית זה מעכב בקיום המצוה, ראה שו"ת מהרש"ם ח"ד סי' קמו, וכן כתב הגרצ"פ פרנק במקראי קודש חנוכה יח וכן כתב במנחת שלמה לגרש"ז אויערבך ח"ב סי' נא ראה שם באריכות, וכולם דנו מה נחשב בית לענין זה וכו'. אמנם בציץ אליעזר חט"ו סי' כט נקט שגם מי שנמצא תחת כיפת השמים מדליק בברכה, אבל ודאי אין לסמוך על כך כאשר יש בזה מחלוקת גדולה כזו והנושא הוא טיול.