ברכה על ציצית לאחר התפילה

שאלה:

שלום
אם התעטפתי בטלית גדול ואחר התפילה שמתי טלית קטן. האם צריך לברך על הטלית קטן?(ספרדים)

תשובה:

שלום וברכה

כיון שעבר זמן רב מהברכה יש לברך שוב. ולכן זו לא ההנהגה הראויה, את הטלית קטן לובשים בבוקר לפני התפילה ואז הולכים לבית הכנסת ומברכים שם על הטלית גדול ופוטרים בה גם את הטלית קטן. בפרט אם הלכת הביתה אחרי התפילה..

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ציצית סימן ח סעיף יב

אם יש לו כמה בגדים של ארבע כנפות, כולם חייבים בציצית, ואם לבשם כולם בלא הפסק, והיה דעתו מתחלה על כולם, לא יברך אלא ברכה א'. ואם מפסיק ביניהם, צריך לברך על כל אחת ואחת. וה"ה אם לא היה בדעתו מתחלה על כולם, הוי כמפסיק ביניהם. הגה: וכן אם פשט הראשון קודם שלבש השני, צריך לחזור ולברך (ת"ה סימן מ"ה).