לטלפן לדולה של היולדת בשבת

שאלה:

אשה בחודש תשיעי להריונה, זקוקקה למלווה בעת הלידה, הגרה באותה העיר, בלידה שהייתה כמה שנים קודם לכן עלו למלווה לבית באמצע הלילה בשבת לומר לה לרדת להתלוות ללידה, עד שהיא שמעה את הדפיקות בדלת לקח זמן רב, למעלה משעה כמעט, השאלה היא האם מותר לחייג אליה בשבת ? לומר לה להתארגן לרדת (כאשר היא תניח אתת הטלפון צמוד למיטתה) והאם מותר לה לענות? (ולכאו' אם מותר לחייג מותר לה לענות, כי אחרת איך המתקשר ידע שהיא קמה) שאלה דחופה מאוד בבקשה לקבל תשובה בהקדם כי שבת קרובה, ישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שהיא גרה קרוב, אז בודאי אין טעם להתקשר מיד, תניח טלפון בארון חשמל ליד דירתה [טלפון כשר זול..] ותדפקו חזק בדלת, אם הדבר יחזור על עצמו אז כמובן אפשר להתקשר, אבל סתם להתקשר מיד כאשר בלי בעיה אפשר לדפוק [אולי לידה קודמת היתה בדיוק עייפה…], כדאי תמיד לנסות. כמובן שאם יש צורך בהול והאשה מפחדת ללדת בלעדיה אז מתקשרים.