נר חנוכה בפתח חדרי הבית

שאלה:

שלום וברכה
האם יש ענין דנר חנוכה יהיה דוקא בפתח ביתו או אפשר להדליק בפתח המטבח או בפתח החדר
ואם כן מה מקורות לזה
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

המצוה היא לפרסם את הנס לבני רשות הרבים כמובא בגמרא, כך שודאי צריך על פתח ביתו מבחוץ, זה הרי דברי חז"ל. אם שאלתך בזמנם שבשעת הסכנה היו מדליקים בתוך הבית, אם זה משנה איזה חדר, מסתבר שאין הבדל, והכי נחמד בפתח הסלון שאז יושבים לאור הנרות דבר שהרחיבו בחשיבותו גדולי החסידות. אבל כל זה אינו נוגע בזמנינו ששוב אנחנו יכולים לקיים את המצוה כתיקונה לפרסם את הנס לבני רשות הרבים.

חנוכה שמח.