יחוד וטיפול רגשי אשה וגבר

שאלה:

במרכז הורים וילדים נותנים מענה לטיפול רגשי והדרכות הורים למשפחות אשר מגיעות מהרווחה וחוו קשיים שונים.ילדים בסיכון הורים גרושים. אובדן פגיעות וכו'
יש מקרים בהם מטפל אמור לתת הדרכה הורית לשני בני הזוג אך יש מקרים בהם הוא נדרש להדריך רק האישה וכן מטפלת נדרשת לשבת להדריך רק את האיש -מה הגבול המותר בטיפול ?מבחינה הלכתית

תשובה:

שלום וברכה

קשה לתת גבולות ברורים… ככלל יש לשאוף שגבר יטפל בגבר ואשה באשה, או באופן זוגי כמו שכתבת. כאשר אין ברירה, יש אשה שמטפלת בהם כזוג ועכשיו יש צורך להדריך משהו את הגבר באופן פרטני, אין להכנס כאן לטיפול נפשי יסודי אישי, לצורך זה יש להפנות לטיפול גבר, טיפולך כזה יכול להעשות רק באופן אקראי, פגישה אחת מזדמנת וכדומה, ובה יש להשתדל שהדלת תהיה פתוחה, לא תהיה ישיבה זה לצד זו אלא משני עברי שולחן, ושהשיח יהיה מתאים ולא קרוב מידי. כמובן כל כללי יחוד צריכים להשמר, זה בכל מקרה ובכל מצב. אין להנעל בחדר וגם לא להסתגר בחדר באופן שאין מי שעלול להכנס.