פתיל תכלת – האם יכול לגרוע?

שאלה:

שלום וברכה בהנחה שהתכלת שמטילים היום בציצת לא אמיתית האם ישנה בעיה הלכתית בדבר

תשובה:

שלום וברכה

יש בזה ענין לכתחילה אבל זה לא מעכב.

לא זו הסיבה שרבים מהפוסקים נמנעו מכך, אלא בגלל שסברו שכל עוד אין ודות וכבר מקובל בידינו שהתכלת אינה ידועה היום ונגנזה, אין צורך להחמיר בזה על פי השערות שאינן מוחלטות.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ציצית סימן ט סעיף ה

י"א שצריך לעשות הציצית מצבע הטלית, והמדקדקים נוהגים כן. הגה: והאשכנזים אין נוהגין לעשות הציצית רק לבנים, אף בבגדים צבועים, ואין לשנות (ת"ה סימן מ"ו).