טעות בדיוטי פרי

שאלה:

חבר קנה בדיוטי פרי והפקיד את המוצר למשמרת, כשחזר לארץ לקח את המוצר, בפעם אחרת כשחזר לארץ נאמר לו באותה חנות יש פה עדין מוצר על שמך הוא אמר להם כבר לקחתי, והם אמרו לו שזה שלו ורשום על שמו, אחרי דין ודברים הוא לקח את המוצר.
האם היה מותר לו לקחת ומה הדין שכבר לקח ולכאורה אין לי למי להחזיר יצוין כי אם הוא לא היה לוקח לכאורה זה היה נשאר שם עד…

תשובה:

שלום וברכה,

הלקוח אמור להודיע שהוא לקח ויש טעות. ואם הם עדיין טוענים שזה שלו, מותר לו לקחת מהם את המוצר, אבל צריך שיתן להם פרטים כדי שאם יעלו על הטעות יוכלו לחזור אליו.

בהצלחה.

מקורות:

אם על המוצר יש את הפרטים שלו, הם לא ייקחו וישאר שם עד עולם, ולכן מותר לקחת, וזה כחלק מהשרות שלהם שהם נושאים בטעויות ולכן אין מניעה לקבל. אבל יש להשאיר פרטים כיון שאם בכל אופן הם יבחינו בטעות שיהיה להם למי לחזור.