לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תהליכי תשובה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

תלמיד אחד שב"ה כבר עשה תשובה לפני כמה זמן, שבדרגה כל שהוא בחיים נפל מן דרך הישיבה מפני בעיה במשפחה, והלך לחושך, וחזר למוטב אבל שאמר דבר שמראה עוד יש משהו בההוא פרק של פרשת התשובה שאינו שלם כי אמר שעוד היה חפץ לצבוע את השיער כמו שהיה עושה שזה נחשב כיף לו – והאופן שהיה היה מכוער מאוד וצעירים רחוקים אוהבים דברים כאלה.

מ"מ ב"ה לומד חזק וחכם מאוד אבל גילוי דעת כהאי גוונא מראה שעוד יש משהו לעבוד. אז שואלים האיך לעזור בזה ? אם יש מה לעזור או יש להניח שיבין עם הזמן וכשיהיה יותר בוגר שדברים אלו בטלים ואינם כלום אלא גנאי טפי.

החשש כאן הוא שזה נחשב פגיעות לפי עניות דעתי, שחלילה צריך תיקון כדי שהיצר לא יפתנו עוד. כמו שאומר הפסוק הֲלוֹא אִם תֵּיטִיב שְׂאֵת וְאִם לֹא תֵיטִיב לַפֶּתַח חַטָּאת רֹבֵץ וְאֵלֶיךָ תְּשׁוּקָתוֹ וְאַתָּה תִּמְשָׁל בּוֹ .

תשובה:

שלום ידידי,

אתה תקרב אותו באהבה ללימוד תורה וקיום מצוות ותניח לו לעת עתה עם הענין הזה, לכולנו יש הרבה מה לתקן, תן לו בקצב שלו בלי ללחוץ עליו. אם אנחנו נראה את נגעי עצמנו ונבין כמה לנו יש לתקן, נראה גם בחרנו את המעלות ולא את החסרונות.

שנזכה ללמוד וללמד לשמור ולעשות ולקיים.