תביעה בבית משפט – המשך

שאלה:

עניתם על השאלה הבעיה שאישתי מהפחד שבעלת העסקת פנה אליה באיום תביעה בבית משפט ומהתמימות שלה היא שלמה לה הכול ולא הייתי מודע לזה רק אחרי שכבר הכסף עבר אליה .
עם כמו שאמרתם שלא ניתן לתבוע אותה בבית משפט לתביעות קטנות על מה שנגרם ועוגמת הנפש והפסד כספי שלי כי לא מגיע לה כול הסכום מה אני עושה במקרה כזה .

שאלה בבקשה.
יום חמישי 8.12.22 האחרון היה לי אירוע בוקר
הוזמן קייטרינג חלבי לאירוע קבענו עם בעלת העסק שתהיה באולם האירוע בשעה 8:30 8:45 .
הגיעה באיחור בשעה כמעט 10:30 חלק מהאנשים הלכו ולא אכלו כלל .
לא מספיק היא איחרה חלק מהאוכל שנסגר בתפריט לא הגיע כלל חלק מהאוכל נפל לה בהעמסה לרכב ובפריקה מהרכב לטובת האירוע .
חלק מהאוכל נזרק בגלל שנפל וגם מה שהצלנו היה מעוך לא ראוי למאכל .
חלק היה שרוף חלק לא מבושל פיצות מעוכות וכו.
עריכה כמו שנסגר לא בוצעה כלל כלי הגשה לא קיבלנו וזה נסגר בתפריט .
ניסנו לסגור מולה בטוב את הנושא הצענו סכום קצת יותר מ50 אחוז ממה שנסגר כדי שהיא תכסה את עליות המצרכים דלק וכו.
היא לא הסכימה כלל לפשרה ולא דיברה איתנו כלל היא התחילה לאיים בתביעה בבית משפט התייעצנו עם עורכת דין אמרה קודם לשלם לה הכול ואז לתבוע אותה בתביעות קטנות על עוגמת הנפש וכו.
השאלה אנחנו יכול לגשת לתבוע על כול מה שעברנו?????

תשובה:

שלום וברכה,

עליכם לפנות לבית דן ולהגיש תביעה נגד בעלת הקייטרינג. אם בעלת הקייטרינג לא תופיע בבית דין, בית הדין יתנו לכם היתר לפנייה בערכאות. ואם היא תבוא לבית דין יש לערוך את הדיון רק בבית דין ולא בבית משפט. וכל מי שפונה תחילה לערכאות הרי הוא מרים יד בתורת משה – ח"ו.

בהצלחה.