חציצה

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה,
אשתי טבלה במקווה בטעות עם עגיל הדוק ולא רפוי, אך זה עגיל שהיא לא מקפידה עליו להורידו והיא רוחצת וישנה איתו. מהבחינה הזו הבנתי שאין חשש לחציצה.
אמנם לאחר הטבילה בעודה עדיין במקווה היא אספה את השיער ופתאום הבחינה באוזנה ששכחה להוציא את העגיל, אז היא חזרה לבלנית והיא אמרה לה לטבול שוב פעם בלי ברכה.
כעת יש לי שתי שאלות:
א. לגבי הטבילה הראשונה, אמנם אכן עגיל זה לא מהווה חציצה כי אינה מקפידה עליו להורידו, אמנם זה שהיא פספסה אותו בזמן העיון, האם זה פגם בחובת העיון שלה שמעכב? האם יש מקום גם לחשוש שאולי היה לכלוך תחת העגיל בזמן הטבילה שלא ראתה אותו בגלל ששכחה להוריד את העגיל?

ב. לגבי הטבילה השניה שחזרה לעשות ללא העגיל שהיתה זמן קצר אחרי הראשונה בעודה עדיין במקווה, האם היא היתה מחוייבת שוב פעם להסתרק מחדש קודם הטבילה, ושוב לעיין בגופה? ואם טבלה כך בלא סירוק נוסף זה בעייתי, יש לציין שבד"כ אחרי מקווה היא חוזרת הביתה ושוב מסרקת את שיערה.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

היא עשתה מצויין, זה לא פגם בעיון, היא עיינה רק פיספסה את העגיל.

אין חובה לסרק שוב.

ברכה והצלחה.