אבא שותף בעסק – ליידע אותו על הקשיים

שאלה:

שלום.
אבא שלי שותף משקיע בעסק, ייבוא ושיווק.

העסק הגיע למצב כלכלי לא טוב ואני צריך לבקש ממנו שישקיע עוד כסף עד שנמצא שותף שיכנס לעסק (יש שותף אפשרי על הפרק פגישה בעוד מספר ימים)

אבל אבא שלי במצב לא טוב כלכלית מכיוון שגם העסק שלו (עסק אחר) במצב לא טוב, ואמא שלו בבית חולים.
אז כשאני מבקש ממנו עוד כסף זה גורם לו לצער.

מצד אחד הוא אבא שלי, מצד שני הוא שותף משקיע שאני צריך לדווח לו על המצב של העסק למרות שזה מצער לפעמים, אבל אין ברירה.

רציתי לשאול איך עליי לנהוג פה? אם אני מעלים מידע בכדי לא לצער אותו אנחנו נצטרך לסגור את העסק בקרוב, וכל הכסף והעבודה שהשקענו ירד לטמיון, ואם אני משתף אותו בהכל כולל הצרות זה מצער אותו.

אבא לא מאמין בתורה, לכן גם כשאני דורש שהעסק לא יחלל שבת וחג ואומר לו שאני צריך להתייעץ עם פוסק זה ממש מרגיז אותו, יש לו אנטי רציני.

אשמח לעצה כיצד עליי להתמודד עם הסיטואציה מבלי לפגוע בכיבוד הורים.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי חובה ליידע את האבא כדי שיהיה שותף בהחלטות, מ"לא לדעת" הוא עלול רק להפסיד עוד כסף…

ודאי אין לאפשר שהעסק יהיה פתוח בשבת וחג.

בשורות טובות ובהצלחה רבה בשיקום העסק!