תביעה בבית משפט

שאלה:

שאלה בבקשה.
יום חמישי 8.12.22 האחרון היה לי אירוע בוקר
הוזמן קייטרינג חלבי לאירוע קבענו עם בעלת העסק שתהיה באולם האירוע בשעה 8:30 8:45 .
הגיעה באיחור בשעה כמעט 10:30 חלק מהאנשים הלכו ולא אכלו כלל .
לא מספיק היא איחרה חלק מהאוכל שנסגר בתפריט לא הגיע כלל חלק מהאוכל נפל לה בהעמסה לרכב ובפריקה מהרכב לטובת האירוע .
חלק מהאוכל נזרק בגלל שנפל וגם מה שהצלנו היה מעוך לא ראוי למאכל .
חלק היה שרוף חלק לא מבושל פיצות מעוכות וכו.
עריכה כמו שנסגר לא בוצעה כלל כלי הגשה לא קיבלנו וזה נסגר בתפריט .
ניסנו לסגור מולה בטוב את הנושא הצענו סכום קצת יותר מ50 אחוז ממה שנסגר כדי שהיא תכסה את עליות המצרכים דלק וכו.
היא לא הסכימה כלל לפשרה ולא דיברה איתנו כלל היא התחילה לאיים בתביעה בבית משפט התייעצנו עם עורכת דין אמרה קודם לשלם לה הכול ואז לתבוע אותה בתביעות קטנות על עוגמת הנפש וכו.
השאלה אנחנו יכול לגשת לתבוע על כול מה שעברנו?????

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אם הקייטרינג לא הביא את כל התפריט של ההזמנה, והגם מה שהביא לא היה מוגש בצורה מכובדת, יש לשלם לו כשליש או כחצי מהתשלום שסוכם מראש. ולכן אתם לא חייבים לשלם מחיר מלא אלא לפנות לבית דין כדי לברר כמה צריך לשלם, או שתגיעו להסכמה.

אם אתם משלמים מחיר מלא אסור לכם לתובע אותה בבית משפט, אלא חייבים ללכת לבית דין. ולכן עדיף שלא תשלמו לה אלא תאמרו לה שאתם מעוניינים לפנות לבית דין. ואם היא תתבע אתכם בבית משפט שלא מרצונכם, מותר לכם להתדיין בבית משפט.

בהצלחה.

מקורות:

הפתחי תשובה סימן רלב ס"ק ב הביא בשם השבות יעקב שאם הזמין כמה חתיכות צמר ונמצא מום בחתיכה אחת, יכול הקונה לבטל את כל המקח. עוד כתב הפת"ש שם ס"ק א שאם לא היה יכול להחזיר את המקח ולכן השתמש במקח, אין זה הסכמה למום. ומכאן יש ללמוד בכל דבר שאין אפשרות לבטל את המקח שיכול לקבת את המקח לפי הפחת של המום. ולפ"ז קייטרינג שלא סיפק את התפריט שהוזמן, הרי המקח בטל, ואז שמים את המחיר כמה עולה מנה בפיחות התפריט שלא סופק, שאז המחיר הוא פחות בהרבה. ולכן אם לא סופק כל התפריט, וגם מה שהגיע לא היה בצורה מכובדת, יש לשום כמה עולה מחיר של מנות כאלו שהוגשו, שלרוב המחיר הוא פחות מחצי ממנה רגילה.

אסור לפנות לערכאות ולכן העצה שיעצו לכם לשלם את הכל ולתבוע בבית משפט היא עצה שאסורה לפי הלכה. ולכן אין לשלם אלא אחר שתדונו על כך בבית דין.