מכסה שהוסר מהסיר בשבת

שאלה:

אחד מתנאי החזרה הינו כי יש להחזיק את הסיר בידו. מה בקשר למכסה? הרי לא שייך להחזיק את שניהם וגם להוציא אוכל! האם מותר יהיה להניח את המכסה ולאחר מכן לכסות שוב את הסיר ולהחזיר לפלטה?

תשובה:

מותר להניח את המכסה, שהרי האיסור חזרה וממילא תנאיה אינם אמורים לגבי הכלי אלא לגבי האוכל, במכסה אין אוכל… יש רק בעיה אחרת שיש במכסה אדים שמצטננים וחוזרים ומתבשלים, ולכן לכתחילה יש לנגב את המכסה לפני שמכסים שוב את הסיר, או להניח אותו מיד  על הפלטה עצמה שלא יצטנן.