שידוך בעזרת קרוב שתיאם את הפגישות

שאלה:

היי הרבה לפני שנה נכנסתי לאתר הכרויות והכרתי שם את בעלי , אבל לפני שהתחלנו לצאת לפגישות דיברתי איתו ואמרתי לו שעדיף שנתאם פגישות עם צד שלישי , ואז הבאתי לבן דוד שלי את המספר שלו ואז ככה התנהלו השלושה פגישות הראשונות , ואז בפגישה הרביעית כבר העברנו מספר פלא ואז בפגישה החמישית הוא כבר הציע לי נישואים , האם אני צריכה לשלם לבן דוד שלי סכום של 2000 שקל ? זה נקרא שהוא שידך בנינו ? מה כבוד הרב אומר על הסיטואציה הזאת ?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר ניגשתם לבן דוד שיתאם את הפגישות ביניכם הרי הוא שדכן שמגיע לו שכר. אמנם לא מגיע לו שכר מלא כיון שהוא לא הציע את השידוך ולא סיים את השידוך אלא תיאם את הפגישות. ומסתבר שדינו כאמצעי שמגיע לו שליש מדמי שדכנות, ושליש משני הצדדים זה בערך 2,500 ש"ח. ולכן יש לשלם לבן דוד כ2,500 ש"ח.

בהצלחה.