ניתוח בריאטרי לפני יום כיפור

שאלה:

שלום לרבנים האם לכאורה אסור לעשות ניתוח קיצור קיבה לסתם אדם שמן שלא פוגע כ"כ בבריאותו כיון שבעקבות כך הוא לא יוכל לצום בכיפור בשנה ראשונה וכדומה שבידיו גורם שלא יוכל לצום? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, חצי שנה אחרי הניתוח כמעט תמיד ניתן לצום ביום כיפור, כך שאין בעיה לתכנן את הניתוח למהלך החורף…

שנית, אינני מאמין שרופא יאשר ניתוח למי שאינו זקוק לכך מבחינה רפואית, אדם שמן באופן משמעותי שלא מצליח להגיע למשקל סביר על ידי דיאטות, השומן בהחלט מהווה עבורו גורם סיכון.

רפואה שלמה.