וישקהו נקוד בתורה

שאלה:

שלום.
מה זה ה״נקוד״ שיש בתורה מעל המילים? מה הכוונה או המטרה של זה?

תשובה:

הנקודות מופיעות בעשרה פסוקים בתורה, בכל פעם זה בא לרמוז משהו כאן בפרשה שלנו זה בא לרמוז שהנשיקה לא היתה מהלב…

שיר השירים רבה ז, ד:

"וישקהו כולו נקוד. אמר ר' שמעון בן אלעזר… מלמד שלא בא [עשיו] לנשקו אלא לנשכו, ונעשה צווארו של יעקב אבינו של שיש וקהו שיניו של אותו רשע ונמסו כדונג.  'ויבכו'? אלא זה [יעקב] בוכה על צווארו וזה [עשיו] בוכה על שיניו."