בעניין קריאת תהילים

שאלה:

שלום רב. השאלה שלי היא כזאת: אם למשל קראתי פרקי תהילים לרפואת רשימת אנשים שזקוקים לרפואה או להבדיל – קריאת תהילים לעילוי נשמות. קודם כל אומר אני ״ לכו נרננה…״ ואז קורא אני את רשימת החולים למשל, ומבקש שיהי רצון שה׳ ישלח להם רפואה שלימה. ואז קורא אני את פרקי התהילים. ולאחר הקריאה אומר תפילה ידועה לחולים ואומר את שמות רשימת החולים כשאני מגיע לחלק ״פלוני בן פלונית״. ולאחר שהזכרתי את שמות החולים בתפילה, אומר ״מי יתן מציון ישועת ישראל …״ ומסיים את הקריאה בתהילים. האם טוב אני עושה? או שהאם אני חייב לומר את התפילה עבור החולים רק לאחר שסיימתי לומר ״מי יתן מציון ישועת ישראל …״ או שאין הבדל מתי בדיוק אני אומר את התפילה לחולים?

תשובה:

תקרא את הרשימה לפני הלכו נרננה ותאמר את היהי רצון אחרי מי יתן מציון.

שיתקבלו התפילות.