לתרומות לחץ כאן

אכילה ושתייה בבית כנסת

שאלה:

אני לומד בכולל, וברצוני להביא כיבוד קל לרגל סיום פרק, (לא מסכת), ושאלתי האם מותר להביא אוכל לביהכנ"ס במקרה זה, אני רואה שהציבור מיקל בדברים אלו.

תשובה:

זה אכן לא לכתחילה, ועדיף אם יש אולם לבית הכנסת וכדומה או מבואה לעשות שם, אבל המיקל לעשות סעודת מצוה בבית הכנסת כאשר בנו אותו על דעת כן, יש לו על מה לסמוך.

מקורות:

לגבי האכילה והשתייה בבית הכנסת, נהגו להקל בפרט בחו”ל, שם הכלל הוא שכל בתי הכנסת נבנים על תנאי שלא יתקדשו באופן האוסר זאת, ומשום כך נהגו לערוך קידושים בבית הכנסת ונתינת “תיקון” לעילוי נשמת נפטרים, או ביום הנחת תפילין לבר המצוה וכו’. גם בארץ ישראל נהגו להקל בזה, מתוך הנחה שאף שתנאי לא מועיל להפקיע את קדושת המקום, אם המקום נבנה לכתחילה לשני השימושים יחד הדבר מותר, ויש שהקילו בזה אפילו בתנאי בלבד, ראה שו”ת אגרות משה ח”א סי’ מה, שו”ת שבט הלוי ח”ט סי’ ל, ושו”ת יחוה דעת ח”ג סי’ י. גם בית הכנסת שלא נבנה לכתחילה לשני השימושים, מותר לעשות בו סעודת מצוה כמו סעודה שלישית, ואפשר שאף השמחה בשמחת תורה בכלל זה, ואולי גם הקידוש בבוקר, ראה שו”ע סי’ קנא סעי’ ד ובמשנה ברורה שם וביאור הדברים בדעת תורה למהרש”ם שם סעיף א.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל