להפיל עובר לפני היום הארבעים ליצירתו

שאלה:

שלום לכם

לפי מה שהבנתי חז"ל אמרו שביום הארבעים של יצירת העובר נכנסת בו הנשמה אז רציתי לשאול אתכם אם אישה מפילה את העובר שלה לפני היום הארבעים כלומר שעדיין אין לו נשמה האם זה נחשב רצח?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שההפלה אסורה גם בתוך ארבעים יום, אמנם במצבים מסויימים של בעיות קשות לעובר, בהתייעצות עם גדולי דור, יש שהקלו שוב,

 במצבים מאוד מסוימים הפלה תוך ארבעים יום. הנושא אינו נשמה אלא לשון הגמרא שעד ארבעים יום העובר הוא עדיין "מיא בעלמא".

ככלל הפלה יש ענין של רציחה.

מקורות:

ראה כאן מראי מקומות בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרב
    בסימן קצד סעיף ב שהמפלת בתוך 40 אינה חוששת לוולד.
    כייון שאין ריקום עברים מה הבעיה בכך?
    חוץ מהענין המוסרי כמובן