הדלקת נרות חנוכה נשואים בבית ההורים / כשמתארחים בצימרים עם המשפחה

שאלה:

שלום וברכה.
כשמתארחים זוג יום יומים אצל ההורים בחנוכה כולל אוכל ושינה שם, צריך להשתתף בפרוטה או לא (ספרדים)?

כשהשווער מזמין אותנו להתארח בקמפוס צימרים במשך כמה ימים מימי החנוכה.
הוא משלם על הצימרים
הוא אחראי להביא אוכל ולשלם עליו
הוא מזמין אותנו להשתתף בנופש.
צריך לצאת בברכתו, או להדליק ולברך?

כשמזמינים לחתונה שהיא משפחות משפחות בישיבה וריקודים נפרד (מזרחי), האם להשתתף כרגיל באירוע?
ועל מה אפשר לסמוך, אולם חילוני במקור, שעל פי טענתם מכשירים אותו על ידי יהודי דתי, והבשר בכשרות הרב מחפוד…חוץ מזה אין לי מושג על הירקות, סלטים, לחמניות…
מה מותר ומה אסור?
יישר כח!!!

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אתם באים להורים, כיון שאין לכם חדר מיוחד ממש, נותנים לכם חדר לישון אבל מישהו צריך לקחת שם משהו מהארון נכנסים לקחת ככל שזה לא מפריע, אתם לא מדליקים בעצמכם, מעיקר הדין גם לא צריך פרוטה אבל טוב להשתתף בפרוטה וכן יש להורות.

אבל בצימר, מטבע הדברים מייחדים לכם צימר שיהיה רק שלכם, אז לכן, למרות שאתם מתארחים אצל האבא והוא שכר את הצימר מבחינה קנינית וכו', אתם מדליקים בצימר עם ברכה, וטוב לשמוע את הברכה מהאבא ולצאת ידי חובה ואז להדליק בצימר שלכם. אם הצימרים נפרדים כל אחד לבדו תחת כיפת שמים אתם בכל מקרה מדליקים בברכה בצימר.

לגבי החתונה ההיא, זה שאדם דתי מכשיר זה ממש לא מספיק, זה חייב להיות איש מקצוע שבקי במלאכה והוא משגיח כשרות מוסמך, זו מלאכה מורכבת מאוד, ואז לדבר איתו מה הוא עושה ומה הוא מביא ורק כך אפשר לדעת.

ברכה והצלחה.

מקורות:

ראה אור לציון חנוכה פרק מז סעיף ג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לגבי הדלקה בצימר, צריך לדעת שאם בעל הצימר אוסר להדליק אש בצימר (וזה מאוד מצוי), אזי ההדלקה זו היא מצווה הבאה בעבירה.
    שהרי מצינו בבבא מציעא דף מא, שהשואל שלא מדעת גזלן הווי, וגם ברכותיו לבטלה.
    ובמקרה שבעל הצימר אוסר להדליק, לא יועיל אפילו אם יעמידו אדם שישמור ליד הנרות במשך חצי שעה לאחר צאת הכוכבים ואז יכבה את הנרות, כי ההדלקה הייתה בניגוד להסכמת בעל הבית.
    והדבר מצוי עוד יותר בבתי מלון…