שכן שגדר את החצר בבניין משותף

שאלה:

שלום, שאלתי לגבי בניין משותף שבו דייר שגר בקומת הקרקע גידר את השטח הסמוך לדירתו ומשתמש בו כחצר פרטית מגודרת עם שער במשך תקופה שמעל 3 שנים ואף אחד משאר הדיירים לא מחה בו. כעת דייר חדש שרכש דירה בבניין רוצה גם הוא להשתמש בחצר,
האם מותר לו או שאם עברו 3 שנים ולא היתה מחאה מצד השכנים אז הדייר בקומת הקרקע 'קנה' את הקרקע לעולמים או שבכלל בבניין משותף שהקרקע היא כמובן משותפת לכל הדיירים אין אפשרות שדייר מסויים יהפוך את הקרקע לקניין שלו והיא נשארת משותפת תמיד לשימוש כל שאר הדיירים?

תשובה:

שלום וברכה,

אין אפשרות לגדור חלק מהרכוש המשותף ולמנוע את השכנים להיכנס לשם. וגם אם יחזיק כך ג' שנים לא מועיל. אדם שמספח לעצמו שטח הרי זה חזקת קרקעות, וכדי להחזיק בקרע צריך ג' שנים וטענה שקנה את הקרקע. במקרה הנ"ל אם השכן לא טוען שהוא קנה את הקרקע, לא יועיל לו שיגדור את הקרקע, והחצר נשארת כשטח משותף.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סו"ס קמ ובנתיבות שם.