מכירת מכשיר שיש בו חשש מום

שאלה:

יש לי מכשיר דיגיטלי, פתאום לפני יומיים, הוא התחיל לשנות צבעים במסך שלו משום מה. הלכתי לאיזו מעבדה שבהסתכלות ראשונית אמר שנראה לו שזה נגרם מרטיבות .
מאון לאון המסך חזר מעצמו לתפקד כרגיל כפי שהיה לפני כן. (עשיתי גם עידכון גירסה עדכנית של המכשיר, ייתכן שזה עשה משהו )
כעת התחלתי לברר על שדרוג המכשיר, והציעו לי עליו מחיר טוב.
האם אני צריך לספר על הבעיה של המסך? מאז אותו רגע היא לא חזרה שוב, וייתכן שאקבל עליו אם אספר מחיר פחות ממה שהוצע, אפילו שייתכן ובפועל אין בעייתיות כלשהי, והמכשיר מתפקד כפי שהיה. מצד שני אני לא רוצה להתנהל שלא כהלכה . האם אני יכול לבקש מהם לעשות בדיקת תקינות מבלי לומר על עניין המסך וכו? אני מעוניין כביכול לעשות טרייד אין.
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אם עברו רק יומיים מאז שהמכשיר התקלקל וחזר לפעול אתה לא יכול להעלים את המידע, יתכן והקלקול עלול לחזור על עצמו שנית. אם יעברו מספר ימים ותראה שהמכשיר פועל בצורה תקינה, הרי ראיה שהמכשיר תקין ורק לא פעל זמנית, ואז יהיה מותר לך למכור את המכשיר מבלי להודיע על הקלקול הזמני שהיה.

בהצלחה.