החלפת ריהוט בבית כנסת ללא התייעצות עם התורם הראשון

שאלה:

האם גבאים רשאים להחליט להחליף כסאות בבית המדרש של בית הכנסת שאותם תרם אדם לעילוי נשמת ההורים שלו.(מצב הכסאות סביר מאוד) בכסאות חדשים מבלי לדבר עם התורם הראשון (או לפחות לתת לו אופציה שהוא יחליף את הכסאות

תשובה:

שלום וברכה

מטבע הדברים כסאות אינו דבר העומד לנצח, וההחלטה האם רוצים להחליף נתונה ביד הגבאים ולא ביד התורם הראשון… אני מניח שהגבאים אנשים שמתנהלים עם הכסף באופן שקול ואין להם ענין סתם לזרוק כסף, כנראה כבר הריהוט לא משהו ומבחינת התקציב יש אפשרות לעשות טוב ונוח יותר וזה לגיטימי לגמרי. התורם הראשון לא יכול לרוש שיתייעצו איתו וגם אין לוז כות להיות זה שתורם בדוקא, אבל אני בטוח שאם יציע לגבאים לתרום את הכסף הם יקבלו בשמחה, ואם מישהו כבר תרם, אז יתרום משהו אחר, העיקר לתמוך בבית הכנסת זו הזכות האמיתית לנפטר.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם התשובה שלעיל תשאר על כנה גם שהמנהג בבית הכנסת בעבר היה ששאלו את התורם הראשון לפני שהחליפו את תרומתו? ובנוסף גם אם ההחלטה היא רק של הגבאים. למה לא לתת לתורם הראשון את האופציה שהוא יקנה את מה שהם רוצים.

  2. לא שייך מנהג בדבר שמחליפים פעם ב15-20 שנה.
    אין חיוב להציע לתורם הראשון אבל אני מסכים איתך שהיה נכון יותר ונחמד יותר אם היו עושים זאת.