לתרומות לחץ כאן

פסיעות לאחר שמונה עשרה

שאלה:

אני בתחילת התחזקות וקשה לי ללמוד אייך צועדים קדימה ואחורה בתחילת תפילת שמונה עשרה האם אני יכולה לעמוד ישר בלי לזוז ולהתפלל שמונה עשרה ללא הצעדים?

תשובה:

זה לא כל כך מסובך… אבל בכל מקרה איך שתפסעי את יוצאת ידי חובה. ובכל מקרה זה כמובן לא מעכב ולא ענין יסודי והעיקר הוא התפילה עצמה, רק אם אפשר בנקל, למה לא לעשות פעולה פשוטה…

בהצלחה רבה מאוד בדרך החדשה והטובה!!

מקורות:

בסוף שמונה עשרה יש לכרוע ותוך כדי הכריעה לפסוע לאחור, ואז פונה לצד שמאל ואומר עושה שלום במרומיו, לימינו – הוא יעשה שלום עלינו, ולפניו – ועל כל ישראל וכו'. ורק אחר כך זוקף גופו. נמצא שאמירת העושה שלום לאחר הפסיעות. פסיעות אלו לכתחילה עקב בצד גודל, ואם אי אפשר די בכל שהוא, ראה ב"ח סי' קכג. יש אומרים שתחילה פוסע ברגל שמאל פסיעה קטנה עד שיהיה אגודלו סמוך לעקב הימני ושוב פוסע בימין עד שיהיה אגודלו כנגד עקב שמאלי ושוב בשמאל עד שיעמדו שתי רגליו שוות. וכך המנהג. ויש שהורו שכל פסיעה היא בשתי הרגלים, כלומר כל רגל פוסעת שלוש פסיעות אחורה ואין המנהג כך. לאחר מכן אומרים את יהי רצון, אדם שמתפלל ביחידות ממתין מעט כדי שיעור ד' אמות וחוזר, ואדם שמתפלל בבית הכנסת ממתין לכתחילה עד קדושה ואז חוזר, ובדיעבד לכל הפחות עד שיתחיל החזן חזרת הש"ץ. וכל זה חלק מענין כבוד התפילה וגילוי ההכנעה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל