נדר ורוצה עכשיו לסייג את נדרו

שאלה:

שלום,
נדרתי נדר שלא להיכנס לאינטרנט פתוח לעולם כדי לא להיכשל בראיית פריצות.
אולם, למרות זאת, אני נאלץ להכנס לעיתים לאינטרנט לצרכי עבודה,בנק, קופ"ח וכו… , האם ניתן לעשות סייג לנדר בפני 3 יראי שמיים? אני לא רוצה היתר מלא אלא רק סייג לנושאים הללו עם כוונה במחשבה רק לדברים מסויימים מסוג שמניתי כדי שלא יהיה פתח לדברים אחרים כי הרי בנדרים הכל אחרי הכוונה והמחשבה כדברי הבא"ח.

תשובה:

ברור שכרגע הדבר אסור עליך כיון שנדרת! אי אפשר בכלל לומר שדברים שבליבו ובלב כל אדם שלא היתה דעתך על כניסות מסוג זה שהזכרת, שהרי ודאי ראוי לכל אדם ירא שמים שלא להכנס לאינטרנט פתוח גם לצורך זה… בשביל זה הרי יש אינטרנט מסונן!! בבית לא מחזיקים כלל אינטנט פתוח.

אם תעשה התרת נדרים שתסייג את המקים הללו זה יועיל.

ואגב לעולם אין לנדור גם לא כדי להזדרז בענין, יש מספיק דרכים אחרות, זה קרוב להכשל באיסור נדר החמור וחבל.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד,
    לצערי,נכנסתי מס' פעמים לצרכים הנ"ל, אין לי בכלל אינטרנט , רק בעבודה וגם לא לי אלא אצל עובדים אחרים.
    כבודו בעצמו יעץ לי לנדור נדר בעניין לגבי קנסות עצמיים של כניסה לאינטרנט.
    מה תקנתי לגבי תיקון ודרך תשובה כדי לא להענש?

  2. אני לא ייעצתי מעולם לאדם לנדור, זו אחת המלחמות הגדולות שלי כאן באתר נגד נדרים, אפשר לעשות קנסות אבל בלי נדר! לעזוב נדרים, זה חבל.
    אני מבין שהאיסור נעשה בשוגג, וטוב שעלינו על הטעות, וזה שאתה מצטער על הכשלון, זו תשובה טובה ונכונה בעז"ה, ולהבא תזהר.
    והתיקון הכי גדול לדעתי להמנע מנדרים.

  3. הנדרים הצילו אותי מפגם היסוד באינטרנט ואני מוכן למסור את נפשי למיתה והעיקר לא להכשל בזה יותר… גם אם אאלץ לנדור 1000 נדרים, העיקר לא להכשל. זה העיקר…
    טועה בגישה?