האם שייך היזק ראיה מהמרפסת למטה כלפי מעלה

שאלה:

האם יש היזק ראיה כלפי מעלה,
הרחבתי את המרפסת והדייר שמעלי מתלונן שכעת אין לו פרטיות במרפסת מעלי היות ואני יכול להשקיף עליו, גם לטענתו אני עלול להסתכל לתוך הסלון שלפנים המרפסת למרות שאני רואה את תקרתו.. יש לציין שהדיירים שמעליו רואים את המרפסת כולה כולל הרצפה וכן יכולים להציץ לתוך הסלון, אך הוא טוען שמעליו אין לו כ'כ בעיה כי הוא לא מבחין בהם והם באותו צד (אמנם יוצאים מעט, ולכן יכולים להבחין בו) אבל אני כשאני חוזר לביתי מהמרפסת , אני מסתכל קדימה ולא ימלט שאבחין בו כך לדבריו . האם שיך בזה היזק ראיה
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מרפסת שיש אחרים שיכולים לצפות לתוכה אין בה דין של היזק ראיה. וכן הדין של היזק ראיה רק אם רואה לתוך החדר ולא כשרואים את התקרה של השכן. ולכן אם מהמרפסת שלך אתה יכול לראות את הנעשה במרפסת אין היזק ראיה כיון שאחרים יכולים לראות. וכן אם אתה לא רואה את תוך הסלון אלא רק את התקרה אין איסור של היזק ראיה.

בהצלחה.