עורך דין לתביעות נזקי גוף מתאונות

שאלה:

אחד מעורכי הדין החרדיים מפרסם על הצלחותיו בעזרה לציבור לקבל סכומי כסף גדולים בעקבות פציעה שאירעה להם/למשפחתם.
דא עקא שממקרה אחד ידוע לי שהוא תובע לא רק חברות ביטוח ורשויות, אלא גם שכנים וכדו', כאשר הדבר לא נעשה על פי דין תורה.
האם מותר להיעזר בשירותיו? והאם הלכתית מותר לקבל כספי תביעות שנפסקו על ידי בית משפט ללא היתר בית דין?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש לך תביעה נגד חברת ביטוח או תביעה מול הרשויות, או שיש לך היתר מבית דין לפנות לערכאות, מותר לך לפנות לערכאות, ולשכור עו"ד שייצג אותך בערכאות. אין מניעה לקחת כל עו"ד – גם עו"ד שבתביעות אחרות פעל בניגוד להלכה. ולכן מותר לך לקחת את העו"ד שידוע לך שתבע שכנים שלא כהלכה.

נ.ב. העובדה שתבע שכנים זה לא קובע שפעל שלא כהלכה יתכן והיה היתר לתובע מבית דין לתבוע את השכן בערכאות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על זה השבתי לך בתשובה, שלא עניינך אם הוא נוהג שלא לפי הלכה עם לקוחות אחרים, אם אתה תובע לפי הלכה מותר לך לפנות לכל עו"ד שתרצה. אם בתביעה שלך הוא מפנה את התביעה נגד שכנים פרטיים עליך לסגת מהתביעה נגד השכנים ולתובעם בבית דין רבני.