טבעת קידושין ששולמה על ידי האם

שאלה:

טבעת שהחתן כהן בחר ואמו שילמה האם יש צד לומר שהיה בעיה בקדושין או הילדים אינם כהנים

תשובה:

שלום וברכה,

חתן שרכש טבעת ואמא שלו שילמה על כך, הטבעת שייכת לחתן והקידושין הם קידושין טובים ללא כל סרך ספק, והבנים הם כהנים לכל דבר ואין כל ערעור בקידושין של החתן.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר החתן רוכש והאמא משלמת עבור בנה הרי היא קונה לבנה והמוכר יודע שהתשלום עבור החתן והוא מקנה את הטבעת לחתן והטבעת שייכת לחתן ללא כל ערעור. בגמרא ב"ק קב, ב יש נדון לגבי שליח שרכש עבור המשלח האם המשלח קנה, כי מי הודיעו לבעל חיטין שיקנה חיטיו לבעל המעות. ושם מבואר שאם לא שינו בשליחות המשלח קנה. וכאן שהמוכר יודע שהטבעת עבור החתן ודאי שהוא מקנה לו למרות שאמא משלמת.