הדלקת אור ללא רשות

שאלה:

שלום לרבנים,שכרנו דירה לשבת בבניין מגורים. בערב שבת שמתי דבק סלוטייפ על המתג של האור בחדר המדרגות כדי שהאור ישאר דלוק כל השבת על מנת שהילדים לא יפחדו לעלות לקומה שלישית בחושך בשבת.בשבת בצהריים שמתי לב שמישהו מהדיירים,כנראה ועד בית,הוריד את הדבק ולא היה מרוצה מכך.האם עלי להחזיר כסף לועד הבית שלא ביקשתי רשות ובזבזתי חשמל בכך שהאור היה דלוק בכל הקומות כמעט כל השבת או שזיכיתי אותם שלא יוסיפו על חילול שבת ועוד שזוהי זכותי כי שכרתי דירה בקומה השלישית ?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך כדייר בבניין לדרוש שהחשמל יישאר דלוק בשעות הלילה. וכן מסתבר שזה דבר שלא מקפידים שהאור ישאר דלוק ויועיל לדייר ששכר את הדירה לשבת. ולכן אין חובת תשלומים.

בהצלחה.