אמירת ברכה על ידי אשה לא יהודיה ששומרת 7 מצוות בני נח

שאלה:

שלום, אשה לא יהודיה ששומרת בצורה אדוקה את 7 מצוות בני נח בקשה ממני לשאול בשמה האם מותר לה לברך בעברית ברכת נטילת ידיים לפני המוציא לחם מן הארץ כאשר היא מוזמנת בשבת לארוחת שבת בבית יהודי שומרי מצוות. האם מותר לה בכלל לברך בעברית את הברכות? מטעמי נימוסין וכבוד למשפחה המזמינה אותה, וגם כי היא מרגישה בטוב אם היא תברך. אם לא – מה עליה לעשות? איך היא יכולה כן לברך, ובאיזה אופן?

בתודה ובברכה

תשובה:

בעיקרון מותר לגוי לברך ונחלקו הפוסקים אם עונים אמן על ברכתו, אבל בברכת המצוות זה חסר טעם, איך היא יכולה לומר "וציוונו" מי ציווה אותה ליטול ידים? בברכות הנהנין שתברך כרצונה…

מקורות:

ראה שו”ע ורמ”א סי’ רטו סעי’ ב’, ובכף החיים שם ס”ק יב.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רטו סעיף ב: השומע אחד מישראל מברך אחת מכל הברכות, אף על פי שלא שמע כולה מתחלתה ועד סופה, אף ע"פ שאינו חייב באותה ברכה, חייב לענות אחריו אמן; אבל אם היה המברך אפיקורוס או כותי או תינוק, או היה גדול ושינה ממטבע הברכות, אין עונין אחריו אמן. הגה: ועונין אמן אחר עכו"ם, אם שמע כל הברכה מפיו (הר"י פרק אלו דברים).