נזק מאתר בניה – המשך

שאלה:

שלום וברכה
אני החניתי את רכבי בלילה, בחניה פרטית בבנין סמוך לבנין שבונים
בבוקר ראיתי את הרכב מלא באבק ונתזי בטון, לקחתי את הרכב לשטיפה והבטון לא יורד
אמרו לי שצריך לעשות ניקיון מיוחד ב600 ש"ח בכדי להוריד את הבטון
1. החנייה לא שלי קבלתי אישור מחבר שיש לו חניה ואין לו רכב
2. הוריי גרים שם ולכן אני חונה שם לפעמים.
3. הקבלן טוען שיש פיגומים שזה אומר שמתחילים טיח בבנין הצמוד לחניה (כמטר).
השאלה מי צריך לשלם את השטיפה המיוחדת, אני שהחניתי בסמוך לאתר בניה (במקום פרטי) או הקבלן שהיה צריך לשמור?
נ.ב. הקבלן מציע שהפועלים ינקו לי ואני חושש משריטות

תשובה:

שלום וברכה

השבתי על שאלתך כאן.

לגבי השאלה אם הקבלן יכול לדרוש שהפועלים שלו ינקו, אם מדובר בסוג של נזק שאנשים פונים למוסך ולא נותנים לפועלי בניין שינקו, הקבלן לא יכול לדרוש שהפועלים ינקו. אם מדובר בנזק לא משמעותי וגם פועלים יכולים לנקות הקבלן יכול להיפטר בכך שהוא מביא את הפועלים שינקו.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1