ברכה שאינה צריכה כדי להשלים למאה ברכות בשבת

שאלה:

ב"ה
שלום לרב
שמעתי בשיעור מאברך שיש כמה שנוהגים בשבת על מנת להרבות בברכות לברך מזונות ואז מעין שלוש על המחיה ואז מביאים עץ ומברכים על הארץ ועל פירותיה ואז מביאים יין ומברך על הגפן.
א. האם מנהג זה מקובל בקרב הפוסקים אשכנזים וספרדים.
ב.מה מקורו של מנהג זה ומי מהאחרונים סובר כך.
כל טוב ובשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

אמנם דעת השל”ה שמותר בשבת לגרום ברכה שאינה צריכה כדי להשלים למאה ברכות, אבל כבר תמה עליו המגן אברהם בסי’ רטו ס”ק ו. וע”ע כף החיים שם ס”ק ל ובסי’ רצ שהביא מכמה פוסקים כנגד דעת השל"ה וכתב שכן הכריע הברכי יוסף, וראה עוד בדעת תורה סי’ רטו ס”ק ד.

סוף דבר רבים מהפוסקים אשכנזים וספרדים חלקו על דברי השל"ה אלו.

יום מבורך.