ברכה על שמנים שמופקים מפירות וצמחים

שאלה:

שלום.
האם צריך לברך על שמנים אתריים שמיועדים להרחה שמופקים מפירות וצמחים?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש בו ריח חזק וחשוב שנובע ממציאות של הצמח בתוכו, ניתן לברך עליו בורא עצי בשמים או עשבי בשמים תלוי ממה הוא בא, ומספק, מיני בשמים. אבל אם מעורב בו חומרים כימיים רבים מסיסים, אם הכמות שלהם רבה והצמח מועט מסופקני אם ניתן לברך, לא ברור לי ממה הריח… ואני כמעט משוכנע שהמפיץ ריח שלך הוא כמעט סינטטי לגמרי…

מקורות:

ראה שער הציון סי’ רטז ס”ק כה, וע”ע ערוך השלחן שם סעי’ יד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה אפשר לברך אבל אינני יודע אם לסמוך על הכתוב ואולי הם לא מתחשבים בחומר הנלווים שמטרתם להפיק את הריח, אינני יודע.