תיקנו קצר חשמלי בבית בשבת באיסור

שאלה:

שלום וברכה,
לפעמים יש לנו הפסקות חשמל בבית בשבת ומרימים את החשמל.. האם אסור לאכול מהאוכל שעל הפלטה? אם למשל יש מזגן פועל, ללכת לישון במקום אחר? למשל בבית כנסת?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה שתיקנו את החשמל באיסור, אסור ליהנות מכך, ולכן יש להמתין באכילה עד שהמאכל יצטנן ולא תהיה הנאה מחום הפלטה.

יש לצדד שאם יש לך חדר מיוחד לא ניתן לאסור עליך את השימוש בו על ידי הדלקת המזגן ולגרש אותך מהבית, כפי שכתב המשנה ברורה בסי' רעו לגבי הנאה ממעשה שבת של גוי עבור ישראל.

מקורות:

לגבי הפלטה ראה ילקוט יוסף שבת ח"ג עמ' מב מדברי אביו הגר"ע יוסף זצ"ל ועל פי המאמר מרדכי, ודחה דעת הסוברים שאם בשעה שתוקן החשמל עדיין האוכל היה רותח אין איסור הנאה כיון שזה רק משמר מצב קיים ולא מוסיף הנאה.