צוואה לקטינים

שאלה:

שלום רב.
אני גרוש, יש לי שני ילדים, שהם קטינים.
מצב בריאותי רע, ואני רוצה לעשות צוואה שבו אני מצווה שהם יקבלו את הכסף. הבעיה היא שהם קטינים, ומי שיקח את הכסף בפועל זאת הגרושה אם הילדים, ואינני מעונין בכך.
מה ניתן לעשות? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

החשש שהעלתה הוא חשש אמיתי. ולכן העצה שתערוך צוואה לטובת הילדים שלך וכן תמנה אפוטרופוס שיהיה ממונה על העיזבון. והטוב ביותר לפרט באיזה גיל אתה רוצה שהם ישתמשו בכסף, ולאיזה מטרה אתה רוצה שהם ישתמשו בעיזבון. וככל שתערוך צוואה מפורטת לא יהיו בעיות בעתיד. וכמובן לראות שהצוואה תהיה תקיפה גם לפי הלכה.

רפואה שלמה ואריכות ימים.