ביטול בעל מקצוע

שאלה:

שלום
הזמנתי אינסטלטור לתקן נזילה,
לאחר מכן נתברר לי שזהו צינור משותף ששאר הדיירים צריכים גם להשתתף.

ביקשתי לבטל לילה לפני,
הבעל מקצוע טוען שקנה כבר חומרים, האם צריך לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

האם האינסטלטור הגיע לבחון את הנזילה וראה וקנה חלקים, או שאמרת לאינסטלטור שיש תקלה בצינור וצריך לקנות חלקים מסוימים, והוא הלך לקנות מחמתך את החלקים, יש לשלם לו על החלקים שרכש, ותיקח ממנו את החלקים הדרושים, ותעביר אותם לוועד הבית בתשלום.

אם אתה לא אמרת לו לקנות ורק הזמנת אותו לתקן, אין חובה לשלם לו כי הוא לא אמור לדעת מה לקנות לפני שבוחן את הנזילה, ואם קנה חלקים לפני שבחן את הנזילה אין חובה לשלם לו.

בהצלחה.