קריעת ניילון נצמד העוטף סנדוויץ בשבת

שאלה:

מאכל עטוף בניילון נצמד, האם מותר לפתוח את שכבות הניילון (לא לקרוע) או שזה אסור משום קורע.
וכן האם מותר לעטוף מאכל בניילון נצמד שהכנתי לפני שבת (כדי שלא יהיה בעיה של קורע מגליל הניילון).
שבוע טוב

תשובה:

מותר לעטוף ומותר לפתוח, במידה ואי אפשר בלי לקרוע, ניתן לפתוח גם על ידי קריעה, זה בכלל ההיתר של "חותלות" המתיר פתיחת אריזות בשבת במקרים מסויימים. כמובן אסור לקרוע בשבת כדי לעטוף את המאכל.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שיד סעיף ח

חותלות (פי' מיני כלים) של תמרים וגרוגרות, אם הכיסוי קשור בחבל, מתיר וסותר שרשרות החבל וחותך אפילו בסכין, ואפי' גופן של חותלות, שכל זה כמו ששובר אגוזים או שקדים כדי ליטול האוכל שבהם.