קביעת תואר לוי לפי שם משפחה

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה,

רציתי לדעת האם יש אפשרות להעלות לספר תורה עליית שני "לוי" מישהו ששם משפחתו הוא "עמר". הוא ממוצא תימני, הוא טוען ששם משפחתו מיוחס לשבט לוי , כאשר הפירוש של השם משפחה "עמר" הוא קיצור של עמרם, והכוונה שהוא מיוחס לעמרם שמיוחס לשבט לוי. האם ידוע דבר כזה , או שיש מקור כלשהו לבדוק את זה?

בברכה,
אייל

תשובה:

בודאי שזה לא נכון. לא ניתן לקבוע לוייה על פי השם הזה שיש הרבה מאוד ישראלים שנקראים בו ואין לנו שום הכרח וסיבה למסורת כזו כלל, אפילו שמות הרבה יותר מובהקים, כמו השם כ"ץ אם הוא מעיד על כהונה [כ"ץ – כהן צדק] רבים סברו שלא ניתן עדיין להוכיח מכך כהונה כי אנשים אימצו לעצמם שמות במשך הזמן. שיביא עדות יותר ברורה לענין.

ראה כאן מאמר שכתב בזה הגאון רבי אשר ויס לרבי זאב ליטקה מרבני האתר לפני כעשר שנים.