פירות שביעית בשנה השמינית

שאלה:

האם גם עכשו שעברה שנת השמיטה, מותר עדיין להכנס לחצר של חברו ללא רשות ולקטוף פירות של שביעית?

תשובה:

ככל שהפירות הן של שמיטה חובה עליו להפקרי ולאפשר לקטוף, לגבי פירות האילן, אדרבה, השנה בחורף זה הוא הזמן הראוי לכך, שנה שעברה היה אסור לקטוף, כי הפירות עדיין היו של השנה השישית…

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון, אבל שאלתי הייתה יותר על הכניסה לגינה שלו ליטול ללא רשות, כיון שהשנה הקרקע שלו אינה הפקר אלא רק הפירות, אז האם צריכים ליטול רשות מבעל הבית על מנת לעבור ברשותו?