סעודת הבראה לאבל

שאלה:

שלום, חמי אבל, וחמותי קנתה מס מצרכים לסעודת האבלים האם אסור לאכול מזה והאם חייבים לשלם חהם על מצרכים אלו, מכיוון שהבנתי שאסור להם לקנות כלום לסעודת האבלים.

תשובה:

שלום וברכה

סעודת ההבראה דוקא לא ניתנת על ידי האבלים, אלא על ידי אדם מבחוץ, שכן וכדומה, זה חלק מדין האבלות, כמבואר בגמרא במועד קן דף כז עמוד א, ויש לזה כמה טעמים, יש אומרים שמחמת אבלותו ימנע מלאכול אבל כשמביאים לו אוכל יתבייש לסרב, ויש אומרים להיפך, שמחמת צערו הוא עלול להשתכר, אבל כשאוכל מאחרים יאכל במידה, ויש אומרים שזה להראות לו אחווה ושיתוף בצער.

לכן, במצרכים שהיא קנתה תשתמשו לארוחות הבאות בימי השבעה, ולסעודה הראשונה שהיא סעודת הבראה, תביאי משהו מהבית שלך או אחד השכנים יביא.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אפשר להקנות את האוכל של האבל לאחר ואז לאכול? ומה יעשה אדם שמקפיד לא לאכול משהו שלא התבשל אצלו בבית? גם כשמדובר בהכשר מהודר.

  2. זה בסדר אבל זה טריק שמעקר את הענין מתוכנו… מי שלא אוכל מאוכל של אף אחד אחר יאכל משלו, מה יעשה… ואם הוא שליח חב"ד במקום נידח ואין יהודים כרגע, גם יאכל משלו…