כמה שאלות מנושאים שונים

שאלה:

שלום כבוד הרב. יש לי כמה שאלות שאינן קשורות זו לזו:

1. הבנתי שצריך להוריד טבעות בזמן שנוטלים ידיים אלא אם כן זה טבעות שלשים איתם בצק. כאשר אני לשה בצק אני בדכ שמה כפפות אבל אם לא אני לא מורידה את הטבעות, אבל אני לא ישנה ולא מתקלחת עם הטבעות. כלומר הן עליי כל הזמן מלבד בזמן המקלחת והשינה. האם אני צריכה להוריד אותם כאשר אני נוטלת ידיים?

2. יש לנו חדר כביסה שכדי להגיע אליו עוברים דרך השירותים (אבל זה חדר לכל דבר) ויש שם כיור. האם יש בעיה ליטול שם ידיים כי כאשר יוצאים משם עוברים בשירותים(+מקלחת)?

3. לפעמים אני מגיעה קצת באיחור לתפילה בבוקר שבת – מה לעשות כאשר החזן מגיע לקדושה ואני למשל בפסוקי דזמרה או בחלק אחר בתפילה? וכן מה לעשות בברכת כהנים? האם יש להפסיק את התפילה ולענות אמן?

4. בקריאת שמע יש ווידוי על המיטה. כתוב שיש לאומרו בעמידה. האם זו חובה?

5. לאיזה כיוון משתחווים ב"לכה דודי" בקבלת שבת?

6. האם מברכים שהחיינו על בגד/נעליים או משהו חדש בשבת? אם כן, יש זמן מסויים שתריך לברך בו?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

1. בודאי צריך להוריד, הרעיון הוא שרק טבעת שאף פעם לא יורדת מהיד אין בה חציצה.

2. בודאי עדיף לכתחילה לא לעשות זאת, ואם אין ברירה, נוטלים שם ומנגבים בחוץ, הניגוב הוא סיום הנטילה אז זה גם מועיל בשעת הצורך.

3. בפסוקי דזמרה מותר לענות לפסוקי הקדושה קדוש ברוך וימלוך, אבל בלי הפיוטים שביניהם, ומותר לענות אמן לברכת כהנים.

4. ראוי, כל הוידוי אינו חובה גמורה אלא מנהג, אבל וידוי מטבע הדברים נאמר בעמידה.

5. בבואי בשלום פונים לצד מערב או לאחורי בית הכנסת באם יש שם פתח. זה מסמל את קבלת השבת הבאה אלינו ממערב עם שקיעת החמה בצד זה.

6. על נעליים לא מברכים שהחיינו, על בגד חדש מברכים בשעת לבישתו הראשונה, בשעת הדחק ניתן לברך ל עוד ממש ניכר בו חידושו ועוד שמחים בחידושו.