ביטול הזמנה

שאלה:

אדם שרצה לקנות מוצר שנמכר לפי רשימות המתנה שהצפי שלו

הוא כשנה ויותר
וחשב בדעתו שבעת שיגיע המוצר יוכל לרכוש
אך המוצר הגיע אחרי מספר ימים ועדיין אין לקונה כסף לרכוש וביטל את הרכישה העתידית , האם יש בזה גזל או הונאת דברים ? או האם חייב לקנות ? התעניינות במוצר היה בידיעה שהוא לא יגיע בזמן הקרוב כי אם היה יודע לא היה מתעניין במוצר

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש אפשרות לביטול העסקה תוך 14 יום, מותר לבטל את העסקה כיון שכל המנהג. אם מדובר בדברים שאין אפשרות לפי החוק לבטל את העסקה, אין אפשרות לבטל את העסקה, והעובדה שהקונה הזמין ע"ד שיקבל בעוד תקופה לא מתיר לבטל את העסקה, כיון שלא התנה זאת בתחילת העסקה.

אני מבין שאם אתה יכול לבטל, אז החוק קובע שמותר לבטל, וממילא אין מקום לשאלה כיון שבכל מקרה ניתן לבטל את העסקה.

בהצלחה.