תרופות או טיפול ב- CBT ?

שאלה:

כאשר יש לאדם בעיות חרדה, כפייתיות וכו'. והרופא משפחה וכן הפסיכייטר המליצו על כדורים.
באמת הועילו.
עברה תקופה של חצי שנה והפסיק את הכדורים. בהדרגה כמתבקש. והנה פלא כמעט בריא לחלוטין, כפייתיות קטנטנה שבקושי מזיקה ומורגשת. ולא מזקיקה כדורים.
והנה עוברת עוד חצי שנה ואז שוב הכל חוזר בבום. חרדות קשות.
שוב כדורים…
האם מה שהשם דורש מהאדם זה לקחת כדורים לנצח? או לעשות ניסיונות ולהפסיק?
האם כל טיפולי ה-cbt אמינים? הפסיכטרים מציעים ישר כדורים ואין באמת שיחות. רק הבנה של המקרה ומרשם.
זה משהו קליני בראש של חומר שלא מופרש והכדורים עושים את העבודה בפלא.

תשובה:

שלום ידידי, ראשית אני מתפלל איתך לרפואה שלמה שיהיה תמיד רק שמחה ונעימות.

לשאלתך אין תשובה יחידה ואחידה… צריך להתייעץ עם אנשי מקצוע טובים ולעבוד לפי ההנחיות. ככלל, ברור לפי דעתי שיש לשלב בין הדברים, לקחת כדורים כי זה הכאן ועכשיו, וקשה מאוד לעשות עבודה פנימית אמיתי לשינויי חשיבה וכו', כאשר האדם מוחלש וחרד וסובל, אבל יחד עם ההשפעה הטובה של התרופות כדאי בהחלט לעשות עבודה של cbt. בסופו של דבר החרדה יושבת על מבט מסויים על החיים, כל אירוע האדם מפרש באופן טבעי בצורה מסויימת לפי אופיו וסגנונו, ובהתאם לפרשנותו בא הרגש שלו, התגובה, החרדה. אז נכון, קשה לשנות את החשיבה הטבעית הספונטנית, אבל זה מחוייב המציאות כדי לצאת מזה. כמו כן, חשוב לזכור! זה לא שאם לא הצלחנו מאה אחוז אז הכל כלום, כל התקדמות נותנת עוד חיים ועוד שלוה.

בשורות טובות ובהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה הרב.
    פשוט ההרגשה היא שהמטפלים ב-cbt יוציאו אותך ממציאות א' או ב' או חרדות כאלו ואחרות ותאמין בעצמך שאין בהם ממש.
    אבל שהמח לא תקין פיזית, אז זה יכול לבוא כל הזמן בדברים אחרים.
    פעם בחרדות רפואה, פעם בכפיתיות סדר, פעם בחרדות מחבלים….
    הרי כולנו עובדים על האמונה ומשתדלים להחזיק בביטחון שלנו בה'.
    וגם מטפל ב-cbt מדריך אותנו איך להסתכל אחרת. אבל שוב, משהו מחילה על המילה 'דפו' במערכת המח.

  2. בטיפול לא עוסקים רק בחרדה הספציפית אלא נותנים כלים ותרגילים לכל שינוי המבט על החיים וזה חשוב ומועיל גם בכללי ולא רק בפרטני על החרדה העכשוית.