רחצה לאחר טבילה במקווה לגברים

שאלה:

שלום וברכה

האם לכתחילה יש עניין שלא להתקלח לאחר הטבילה המקווה? תודה!
(כמובן שרוצים הגוף קודם הטבילה..)

תשובה:

בטבילת גברים בשעת הצורך יש להקל, ובטבילת נשים אין להקל בזה.

מקורות:

 יש ענין שלא להתרחץ במקלחת לאחר המקוה אבל זה לא מעכב. ידועה מחלוקת הראשונים בענין זה לגבי טבילת נשים והובאה בהרחבה בבית יוסף סי' רא, ובשו"ע שם סעי' עה. על פי האר"י ז"ל בטבילת עזרא אין צורך להקפיד על כך, אבל בטבילה של ערב שבת ויום טוב יש להקפיד, הנוהגים על פי הקבלה כך עושים. וראה במשמרת שלום קוידינוב סי' כה שהביא שהמנהג במקומם היה שגם גברים נוהגים שלא לרחוץ לאחר הטבילה מחמת דברי האר"י אלו, ואולי זו הרחקה ומשמרת למשמרת לענין טבילת נשים, שם הטעם לכך הוא שלא יאמרו שניתן לטבול במי הרחצה.

לפעמים מי המקווה של גברים אינם הכי נקיים ואז יש יותר לסמוך להקל כיון שאין כאן איזה חיוב ממש.