קרח על כוויה בשבת

שאלה:

אמנם ראיתי בפוסקים שמותר לשים קרח על מכה בשבת ל"ע, משום שאין סממנין שמרפאים מכות ונפיחות ואין חשש שישחק סממנים (ובימינו אנו – האמנם המציאות כן?)
אך מה הדין בכוויה? הרי בוודאי יש משחות כנגד כוויות קטנות. ואין המדובר כאן בכוויה שמביאה לידי חולי שאין בו סכנה או סכנת איבר, אלא בכוויה של מיחוש בעלמא – כגון שהניח את היד על הפלטה בטעות וכדו'. האם מותר לשים על הכוויה קרח? הרי באופן מובהק עושה כן לרפואה שאין דרך הבריאים לשים קרח סתם…
אשמח כמובן למקור הדין.. תודה מראש!

תשובה:

אכן כדבריך, כאשר אין חשש לזיהום וכדומה [מצוי בכוויות לפעמים] שזה כבר חשש סכנה, אין לשים קרח, אבל מותר לרחוץ בברז מים [יש רופאים שטוענים אגב שזה עדיף…] ראה שו"ע סי' שכח סעי' ל. וראה פסקי תשובות שם אות ע שאסור לשים קרח על מכה בשבת מהטעם שהזכרת.