קניית יין נסך עבור נכרי

שאלה:

שלום וברכה. האם יש בעיה שיהודי יקנה יין של נכרי כדי למסור אותו לגוי והגוי יחזיר לו את הכסף שהוא שילם בלי להרוויח כלום על זה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הגוי עשה אותו שליח לקנות עבורו, אזי גם אם הכסף הוא של היהודי מכל מקום בכסף זה הוא קנה עבור הגוי והיין לא נכנס לרשותו כלל, הוא בסך הכל הלווה כסף לגוי לקניית היין. אבל אם היהודי קונה את היין והוא נכנס לבעלותו, גם אם הכוונה היא למכור אותו לגוי באותו סכום, זה נחשב הנאה, אין קשר בין שתי הפעולות, הוא קנה יין, ועכשיו הוא רוצה למוכרו וליהנות מדמיו.