תרומות ומעשרות מבירה ביצור ביתי

שאלה:

בס"ד
ראשית תודה מראש,
הכנתי בירה מחיטה ולתת, את החיטה מבשלים בשק ולאחר המיצוי זורקים את החיטה לפח (כמו תיון) לאחר מכן מוסיפים לתת, שזה חיטה מותססת, לאחר סיום התהליך ביקבקתי את התוצרת בבקבוקי בירה.
כיצד אני יכול לעשר,
האם מדובר בגמר מלאכה שהופכת את התוצרת לטבל ודאי?
כיצד מפרישים? מה צריך לתת ללוי וכדומה, האם צריך פרוטה?
אשמח אם כבוד הרב יוכל לעשות לי סדר בעניין.
שוב, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה גם המיצוי של החיטה דינו כטבל כמו החיטה עצמה, ואם זה חיטה מגידולי ארץ ישראל שחייב בתרומות ומעשרות, יש להפריש כמו שמפרישים מכל פרי וירק, ראה כאן את סדר ההפרשה.