שטרות חוב בזמנינו

שאלה:

האם בזמנינו, אדם שהלווה חוב לחבירו ועשו שט"ח או גמ"ח שמלווה וכד' צריכים לעשות השטר ככל דיני שטרות [למשל שלא יהיה רווח של שורה בין השטר לחתימת העדים, ועוד כל מיני פרטים. ושלא יהיה השטר שורה והעדים מתחתיו.

תשובה:

שלום וברכה,

כדי שהשטר יהיה כשר ויוכל לגבות בו צריך לקיים את כל דיני שטרות שמובאים בשו"ע. ולכן צריך שהעדים לא ירחיקו שורה בין השטר לעדים ולא יהיה כתוב הסכום בסוף שורה עוד. ואם יש שני עותקים אצל המלווה ואצל הלווה אז לא יכול צד אחד לזייף כיון שהשני יוציא את השטר, ולכן לא יצטרכו את כל הדינים שנאמרו לעיל.

בהצלחה.