קדיש בבית הכנסת שאחד ממהר…

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה,

מה הדין של אמירת "אמן" כאשר אני שומע בבית הכנסת קדיש פעמיים.
הכוונה , שיש בן אדם אחד שאומר קדיש יותר מהר וכולם עונים אחריו אמן,
אבל ביחד איתו יש בן אדם שגם אומר את הקדיש , אבל יותר לאט ואז נוצר מצב של שני קדישים נפרדים.

אשמח לתשובה ,
אייל

תשובה:

תענה רק לאחד, בדרך כלל זה גם יועיל לשני כי זה תוך כדי דיבור, אבל גם אם לא, אי אפשר לענות בבלגן, עונים לאחד וכך מבינים על מה עונים… באופן כללי יש לדאוג לכך שיעמדו שניהם אחד ליד השני ויאמרו באותו הקצב.

ערב טוב.