עניית אמן לקדיש באמצע פסוקי דזמרה

שאלה:

שלום,
החזן נמצא לפני ברוך שאמר (נוסח ספרד) ומנצל את ההזדמנות להגיד קדיש דרבנן.
מתפלל אחד נמצא כבר באמצע פסוקי דזמרא, כך שהוא יכול לענות רק על 5 אמנים ראשונים של הקדיש בלבד, וישנם עשרה מתפללים בדיוק.
האם יאמרו קדיש?
תודה

תשובה:

בפסוקי דזמרה אפשר לענות על כל הקדיש.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' נא ס"ק ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון, אבל נראה לי שהמנהג הרווח יותר הוא כדברי היביע אומר והאגרות משה שהביא שם שמותר לענות, וכל אחד יעשה בזה כמנהגו. בנדון דידן ודאי ניתן לסמוך ולענות.